Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 10:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
Minőségét megőrzi: 2025.12.31
A kesudió eredetileg Dél-Amerikából származik, mára már a trópusokon világszerte, leginkább Indiában és Vietnamban termesztik.
A vese alakú magot kemény héj borítja, belül található a tápanyagokban gazdag kesu. Fehér, krémes, édeskés ízvilággal rendelkezik
A kesudió tápanyagokban gazdag kiváló vas, magnézium, kálium és cink forrás, valamint B, C, E és K vitaminokat is tartalmaz. Fehérjében gazdag, zsírtartalma alacsony a többi dióféléhez képest.
A kesu valójában nem egy dióféle, hanem a kesu alma termése, az alma csúcsán található altermés, mely termésenként 1-1 kesut jelent.
Kiváló magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez, darálva vagy pirítva (10-15 percig sütőben). A kesudiót bármilyen dió helyettesítésére használhatjuk.
Készíthetünk belőle kesudióvajat, kesudiótejet vagy krémeket.