Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 10:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A rómaiak a leheletüket tették kellemesebbé azzal, hogy étkezés után petrezselymet rágcsáltak.
A szervezet számára a téli fogyasztás nagyon előnyös, mert illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, valamint ásványi sókat is tartalmaz.
Legnépszerűbb zöldfűszerünk, minden zöldségesnél kapható. Leginkább levesekhez használjuk, de a petrezselymes krumpli is népszerű étel.
A hús- és zöldséglevesek alap hozzávalója a petrezselyem. Gyakran használjuk húsok töltelékébe és tojásételekbe is, zöldsalátát is megszórhatunk vele.
A petrezselyem rendkívül értékes gyógynövény, de leginkább ételek ízesítésére használják.
Előkészítünk 200 gramm petrezselymet, megmossuk, durvára vágjuk turmixoljuk. 200 gramm dióbelet egy napra vízben áztatunk ezután a héjukat eltávolítjuk. A fehér dióbelet szintén turmixoljuk. 100 g füstölt tofut megreszelünk és hozzáadjuk a többi összetevőhöz. 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk és összezúzunk, majd a gépbe tesszük és az egészet összeturmixoljuk. Közben hozzáadagolunk 2 dl extra szűz olívaolajat, egy teáskanál tengeri sót, egy teáskanál frissen őrölt borsikafüvet.
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.