Elfogyott
Az őrölt pirospaprika őshazája Közép- és Dél-Amerika, ahonnan a 15. század végén a spanyol hódítók juttatták el Európába. Sokan őshonos magyar fűszerként ismerik, mára viszont a hazai konyha jellegzetes fűszerévé vált, különösen a szegedi és kalocsai fajták váltak világhírűvé.
A magyar paprika nagyon gazdag A és C-vitaminban. Tele van antioxidánsokkal, nagy mennyiségű rostot tartalmaz, mely teltségérzetet biztosít.
Az őrölt pirospaprika tulajdonságai közé tartozik a jellegzetes píros színe, illata, édes fűszeres íze és őrleményfinomsága, melyek a minőségtől függően változnak. A pirospaprika lehet édes, csemege vagy csípős.
Nélkülözhetetlen alapja a pörköltnek, lecsónak, gulyás, halászlé, valamint a paprikás krumplinak.
Magyarország
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.