Elfogyott
A fenyőmag a fenyőfélék ehető magja, enyhén édeskés, diós ízű, olajos mag, Jól illik sós és édes ételekhez egyaránt. tápanyagokban gazdag, például fehérjékben, egészséges omega-3, omega-6 zsírokban, A és E vitaminokban és ásványi anyagokban, mint vas, cink, magnézium.
A fenyőmag magas zsírtartalma miatt könnyen avasodik. Száraz helyen, hűvös helyen kell tárolni, és viszonylag rövid időn belül el kell fogyasztani.
A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. NE pirítsuk túl, mert könnyen megég!
Használják az ázsiai konyhában, salátákban, tésztákban, müzliben és süteményekben. Valamint alkalmazzák az olasz konyhában, például pestokban.
Oroszország
Kalória: 2815kJ / 673kcal, Fehérje: 13,7g, Szénhidrát/cukor: 13,1g / 3,6g, Zsír/telített zsír: 68,4g / 4,9g, Rost: 3,7g, Nátrium: 0mg
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.