Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 10:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A leggyakoribb babfajták a fehér bab kis és jumbo, fekete bab, vörös bab, azuki bab, pinto bab, mungo bab. A bab kiváló minőségű növényi fehérjében gazdag, és különösen nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és káliumot, valamint folsavat, foszfort, magnéziumot, jódot és vasat, rosttartalma magas.
A bab nem szezonális étel, így az év bármely szakában könnyen beszerezhető
A bab nagyon egészséges, fehérjegazdag hüvelyes, amelyből leginkább nehéz, csülkös bableves készül, pedig sokkal könnyedebb ételeket is összeállíthatunk belőle.
Készíthetünk belőle krémet vagy fokhagymás-babpürét pirítóshoz, de mártogatósnak is ízletes megfelelő fűszerezéssel. Alkalmas töltelékként is például babraguban, quesadillában, burritóban, vagy egy vega rakott ételben.
A babot villával törd össze, nyomd bele a fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, add hozzá a citromlevet és az olívaolajat. Tálaláskor a tetejét megszórhatod apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel is.
Ha krémesebb állagot szeretnél, akkor meg is turmixolhatod. Így kicsit több folyadékot igényel tehetsz hozzá kicsivel több olívaolajat, esetleg egy nagyon kevés vizet, vagy pár evőkanálnyit a bab főzőlevéből.
Friss, ropogós kenyérrel vagy pirítóssal is nagyon ízletes.
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.