Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 10:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A csicseriborsó egy tápláló hüvelyes, amely kiváló forrása a rostoknak, fehérjéknek, tartalmaz folsavat, B és E-vitaminokat és ásványi anyagokat, mint a vas, magnézium, cink.
Jellegzetes formája van, és régóta népszerű alapanyag a Közel-Keleten, napjainkban pedig közkedvelt vega és vegán ételeket fogyasztók körében. például a hummusz és a falafel is csicseriborsóból készül.
A csicseriborsóból készült liszt elterjedt alapanyag, használható sütéshez, főzésnél sűrítéshez.
Legalább kétszeres mennyiségű vízben áztassuk, a csicseri jócskán meg fog duzzadni!
· 30 dkg csicseriborsó
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 2 teáskanál fűszerpaprika
· 2 tk só
· bors ízlés szerint
· 1 közepes db paprika
· 1 db paradicsom
· 1 ek napraforgó olaj
1. A csicseriborsót egy éjszakára áztassuk be, majd öntsük le róla a vizet.
2. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, majd kevés olajon pároljuk meg.
3. Adjunk hozzá 2 tk őrölt pirospaprikát, majd hozzáadjuk az áztatott csicseriborsót és felöntjük vízzel.
4. Fűszerezzük a sóval, borssal, paprikával és a paradicsommal.
5. Kb. 1 órán át kell főzni, de a csicseriborsó főtten is kicsit roppanós marad.
Csicseriborsóinkat itt találod
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.