Elfogyott
A chili paprika legfőbb tartalma a kapszaicin, ami a csípős érzetért felelős, valamint a mennyisége határozza meg a paprika csípősségét, erejét.
Emellett tartalmaz C-vitamint, A-vitamint, B-vitaminokat, valamint ásványi anyagokat, mint a kálium, kalcium és vas.
Amennyiben szereti/bírja valaki a csípős ízeket, úgy számtalan lehetősége van felhasználni.
Előszeretettel használják például a mexikói, ázsiai, thai vagy koreai konyhában, de a magyar ételekhez is kiválóan passzol. A rántotta vagy tükörtojás ízvilágát új szintre emeli.
Kolbászok hurkák ízesítéséhez is használhatjuk, de készíthetünk a felhasználásával szószokat, pácsokat esetleg mártogatósokat.
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.