Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 10:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
Az amaránt liszt tápanyagokban gazdag. Magas rost-, fehérje-, vas-, kalcium-, magnézium- és B, E, C vitamin tartalmú. Jótékony hatással van az emésztésre, a vércukorszintre, támogatja a súlykontrollt, segít a csontok és az izomtömeg fenntartásában.
A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell.
Jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, vegán vagy vegetáriánus étrendről.
1.Az amaránt lisztet összekeverjük a tojásokkal, a sóval, az édesítővel, az ásványvízzel és az olajjal, majd 10-15 percig állni hagyjuk, hogy egy kicsit felszívja a nedvességet.
2.A palacsintasütőbe teszünk egy kanálnyi olajat, ráöntünk egy merőkanálnyit a palacsintatésztából (minden egyes palacsinta sütése előtt keverjük fel a masszát, mert az amaránt leül a tál aljára), majd lassú tűzön, türelmesen sütjük. Amikor már átsült, műanyaglapáttal alányúlva megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. Ha nem sült át teljesen, nagyon nehéz lesz megfordítani, szakadni, törni fog.
3. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a megsült palacsintákra kenjük, feltekerjük, porcukorral vékonyan meghintjük.
Amarant magjainkat itt találod
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.